Arrangementer 2016 i Sejs-Svejbæk Lokalhistorisk Forening.

Tirsdag den 2. februar: Efter indlæg fra Erna Kajhøj om Lavens historie fra ca. 1600 og frem til nutiden afholdtes der generalforsamling. Foreningen er i god gænge med 18 nye medlemmer, og det blev besluttet at tilbyde Laven og Linaa at indtræde i foreningen. Det betyder, at Erna Kajhøj, Laven blev valgt som suppleant of Herman Rasmussen, Linaa tilknyttes foreningen som konsulent.

Torsdag den 17. marts: 22 deltagere fra Sejs-Svejbæk fik et spændende og engageret foredrag på Papirmuseet af den daglige leder Bent Schmidt Nielsen, og vi kan varmt anbefale alle, der ikke har besøgt museet, at bruge en 1½ time på en af de allervigtigste virksomheder i Silkeborgs udviklingshistorie.

Lørdag den 30. april kl. 10.00: En dag på Linaa Kirkegård. Herman Rasmussen tager imod os ved indgangen til Linaa kirkegård og fortæller om de personer, der er begravet/bisat på kirkegården. Bagefter går vi ind i kirken, hvor Herman vil fortælle om kirkens tilblivelse, samt nogle af de historier, der knytter sig hertil. Vi serverer kaffe og kage. Pris 20 kr. pr. deltager. Vi håber på stort fremmøde og godt vejr.

Mandag den 12. september kl. 16.00: Besøg på Bunkermuseet ved Silkeborg Bad, hvor Ole Bang Larsen fortæller og viser rundt. Besøget ta’r ca. 1 time. Pris 30 kr. pr. deltager. Hvis man ikke har set museet tidligere, er her en oplagt mulighed for få repeteret sin viden om forholdene i Silkeborg under 2. Verdenskrig.

Onsdag den 28. september kl. 19.00 i Multihuset, lille sal: Besøg af Esther Strunge Folkmann, der stammer fra Laven. Hun er et af 8 børn af Karen og Søren Folkmann. I 2009 udgav Esther en slægtsfortælling om forældrenes og hendes søskendes liv, der også indbefatter køb af gård i Mollerup. Esther vil tage udgangspunkt i sin bog: ”Lykkeligst at hvile på er fuldendte gerning”, som vil kunne købes efter foredraget. Det er også muligt at låne bogen på biblioteket, for de, der gerne vil være velforberedt til aftenen. (jo, Esther er kusine til Carl Strunge)

Onsdag den 23. november kl. 19.00 i Multihuset, lille sal: Herman Rasmussen, Linaa fortæller om skibsreder Smiegelovs liv og levned i Svejbæk og omegn. Herman skriver for øjeblikket en bog om skibsrederen, som vil være udgivet på dagen, og vi vil glæde os meget til at høre nogle af de sjove og skøre oplevelser, som med tiden selvfølgelig ikke er blevet mindre barokke. (Spændende om den taxatur til Paris er sandheden)

Pbv. / Bent Pedersen


16.4.2016